Skip to content

Over mij

 

Nathalie Dekker (1976, Den Haag) is cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam in mei 2018. Sindsdien heeft zij verschillende publicaties en exposities op haar naam. Conceptuele vertalingen van woorden en thema’s in één beeld is het overkoepelende thema van haar werk. Met haar rijke fantasie en haar liefde voor fotografie wil zij de kijker verwonderen.

‘Ik heb een fascinatie voor het vertalen van woorden in beelden, in de meest pure eenvoudige vorm. Het zijn de woorden die mij aanzetten tot de verbeelding. Op een eigentijdse manier weet ik hier diepte aan toe te voegen. En mijn blik, die is even zo toegankelijk als onverwacht. Net even anders, speels, weet ik je met mijn werk te verwonderen.’

 

Muurbloem, afstudeerproject Fotoacademie Amsterdam 2018.

Muurbloem is ook zo’n woord. Het heeft een aantrekkingskracht en zij heeft er een sterke verbeelding bij. De muurbloem staat erom bekend dat ze verlegen is, stil, afzijdig, puur, kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig en sprankelend. In dit project gaat zij op zoek naar nog meer woorden die muurbloem creëren en wil zij laten zien dat je in stil zijn wel degelijk iets te zeggen kan hebben.

 

SMAAK

Smaak is wat je proeft, wat je mooi vindt, een gevoel van schoonheid, mode en genot. DeDAKKAS is een groen horecapaviljoen op het dak van een parkeergarage in Haarlem. Geïnspireerd door het beeld met de naaldhak is Nathalie samen met DeDAKKAS het thema ‘SMAAK’ gaan verkennen. Met de denkwijze van DeDAKKAS is dit haar SMAAK.

error: Content is protected !!